Communicatiekit

Weet je dat meer dan 2000 scholen elk jaar meedoen aan de Week Tegen Pesten? Van basisschool tot en met het mbo!
Op deze pagina vind je afbeeldingen en teksten om met anderen te delen dat je je inzet tegen pesten.

shape

#weektegenpesten

 

Als jullie meedoen of meewerken aan de Week Tegen Pesten wil je dat (online) natuurlijk graag delen! Hoe meer mensen dit doen, hoe meer impact we ook hebben met elkaar.

Gebruik #weektegenpesten, tag en volg @‌schoolenveiligheid (op Linkedin, Instagram, Facebook).

Wat vind je op deze pagina:

  • Campagne beelden voor nieuwsbrief, sociale media of website
  • Teksten over de Week Tegen Pesten om zelf te gebruiken: om te laten zien dat je meedoet als school, lesmateriaal aanbiedt of juist scholen wil activeren mee te doen.

Download Communicatiekit (teksten)

Wij doen mee met de Week Tegen Pesten (voor scholen)

Wij praten over pesten

Op maandag 23 september gaat de Week Tegen Pesten van start! In de klassen gaan we aan de slag met het thema: ‘Denk FF na! Als het om geklets gaat’. We praten met leerlingen over de impact van pesten en staan stil bij de gevolgen van wat ze delen over anderen, ook online.

Wij investeren hiermee in een positief groepsklimaat en een fijne sfeer in de klas, het hele schooljaar door. Praten jullie thuis ook over pesten? Samen werken wij aan een veilige en fijne omgeving voor elke leerling.

Wil je weten waar de Week Tegen Pesten dit jaar over gaat? Bekijk de openingsvideo:

Wij doen mee met de Week Tegen Pesten

Wij doen mee met de Week Tegen Pesten! Van maandag 23 t/m 27 september gaan we in de klas aan de slag met groepsvormende activiteiten en gaan we met elkaar in gesprek over pesten. Het thema dit jaar is: ‘Denk FF na! Als het om geklets gaat’. Het laat leerlingen stilstaan bij de gevolgen van wat ze delen over anderen, ook online.

Wij investeren hiermee in een positief groepsklimaat en een fijne sfeer in de klas, het hele schooljaar door. Praten jullie thuis door over het thema pesten? Samen spreken we ons uit tegen pesten.

We kijken ook de openingsvideo in de klas, deze kun je ook zelf bekijken:

Activatie richting Scholen

Doen jullie mee?

Doen jullie van 23 t/m 27 september mee met de Week Tegen Pesten? De slogan dit jaar is: ‘Denk FF na! Als het om geklets gaat’. Investeer in een positief groepsklimaat tijdens de Gouden Weken.

Doe dit jaar mee in 3 stappen: (1) zet je school op de kaart, (2) bestel gratis de poster en (3) bekijk het lesmateriaal en meld je aan voor het Kick-off webinar van Stichting School & Veiligheid. Ga naar
weektegenpesten.nl.

Praat over pesten

Leerlingen vinden het belangrijk dat er over pesten gepraat wordt in de klas. Zorg dat je in de klas met elkaar het gesprek aangaat en met elkaar uitspreekt: ‘Bij ons krijgt pesten geen kans’. Start het nieuwe schooljaar goed en investeer in een positief groepsklimaat.

Doen jullie dit jaar ook mee met de Week Tegen Pesten? Bestel de gratis poster, download gratis lesmateriaal, raak geïnspireerd in de kick-off webinar van Stichting School & Veiligheid en bekijk in de klas de openingsvideo. Ga naar weektegenpesten.nl.

Week Tegen Pesten Aankondiging

Denk FF na!

Van 23 t/m 27 september is de Week Tegen Pesten. De slogan dit jaar is: ‘Denk FF na! Als het om geklets gaat’. Stichting School & Veiligheid initieert hiermee het gesprek over pesten: welke impact heeft (online) roddelen op de ander? Wat kan ik doen om pesten te stoppen?

Investeer in een positief groepsklimaat tijdens de Gouden Weken en werk aan een fijn schooljaar voor iedereen. Scholen kunnen gratis posters bestellen, passende lesmaterialen downloaden en deelnemen aan het kick-off webinar op woensdag 18 september. Ga naar weektegenpesten.nl.

Praat over pesten

Op maandag 23 september gaat de Week Tegen Pesten van start! Stichting School & Veiligheid stimuleert leraren om in de klas te praten over pesten. Het thema ‘Denk FF na! Als het om geklets gaat’ laat leerlingen stilstaan bij de gevolgen van wat ze delen over anderen, ook online. Samen werken jullie aan een veilige en fijne omgeving voor elke leerling, het hele schooljaar door.

Doe mee in 3 stappen:
1.         Zet je school op de kaart
2.         Bestel gratis de Week Tegen Pesten-poster
3.         Download het lesmateriaal & Meld je aan voor het Kick-off webinar op 18 september voor inspirerende tips en ideeën.

Voor lesmateriaalmakers

Wij werken samen

Op maandag 23 september gaat de Week Tegen Pesten van start! Ook dit jaar bieden wij gratis lesmaterialen aan met als thema: ‘Denk FF na! Als het om geklets gaat’. Wij werken samen met Stichting School & Veiligheid om in de klassen het gesprek te openen over pesten: welke impact heeft (online) roddelen op de ander? Wat kan ik doen om pesten te stoppen?

Wij hopen dat elke leraar hierdoor kan werken aan positief groepsklimaat en een fijn schooljaar voor iedereen. Scholen kunnen ook gratis posters bestellen en deelnemen aan het kick-off webinar van de Week Tegen Pesten op woensdag 18 september. Ga naar weektegenpesten.nl.

Dit is ons lesmateriaal

Van 23 t/m 27 september is de Week Tegen Pesten. Ook dit jaar bieden wij gratis lesmaterialen aan met als thema: ‘Denk FF na! Als het om geklets gaat’. Wij werken samen met Stichting School & Veiligheid om in de klassen het gesprek te openen over pesten: welke impact heeft (online) roddelen op de ander? Wat kan ik doen om pesten te stoppen?

Ons lesmateriaal … [voeg in waar jullie lesmateriaal over gaat].